Fiskevollen - Norges største og eldste innlandsfiskevær

Ved Sølensjøen i Rendalen ligger Norges største og eldste innlandsfiskevær, Fiskevollen.

Foto: John Fiskvik

Det gode fisket i sjøen er sagnomsust, og her er det blitt fanget røye og sik helt siden vikingtiden. Sølensjøkongene ble de kalt, de mektige bøndene av gammel rendalsætt som hadde de verdifulle rettighetene til sjøen. Her bygde de båtnaust og fiskebuer, som nå klynger seg lave og solsvidde ned mot sjøen. Når folket forlot Fiskevollen om høsten, tok de underjordiske over rikdommen og feiret med huldredans at de igjen kunne regjere alene på vollen. Du er hjertelig velkommen hit for å fiske eller bare nyte det å være her. Noen av huseierne leier ut til turister. Salg av fiskekort kan du lese mer om her.

Fiskevollen ligger 30 kilometer fra Øvre Rendal. Turen dit går på grusvei og veien er skiltet fra Øvre Rendal. Veien er vinterstengt og åpner vanligvis i begynnelsen av juni. Vaktbua ved inngangen til vollen er betjent store deler av sommersesongen. Her selges fiskekort for stang, oter og garn samt kioskvarer og du har mulighet til å leie båt. 

Etter en idyllisk dag ved sjøen kan du overnatte på Mefurua. Forhåndsbestilling av overnatting skjer til Rendalen Kommuneskoger KF, tlf. 474 72 348/62 46 85 00. Det er i tillegg mulighet til å leie hytte på åremål på Mefurua. Det er også utleie av båt og kanoer. Se også Åkrådalen for naturopplevelser ved den vakre Sølensjøen.

Enkelte somre har Sølensjøen Lotteierforening arrangert "åpen dag" på Fiskevollen med salg av røkt fisk og underholdning. Her har du sjansen til å smake på en bit av Rendalens matkultur; røkt sik med mandelpotet, som vi kaller langpotet, og hjemmebakt flatbrød er naturlig og smakfullt tilbehør til opplevelsene hos oss.

Foto: John Fiskvik