Aktuelt

Gladmelding til påske, vi åpner for «take-away»-utlån av bøker/lydbøker og filmer!
 Selv om biblioteket er stengt kan vi nå tilby alle våre lånere en mulighet til å låne bøker igjen fram mot påske.
Du kan bestille bøker til voksne og barn. Når vi har pakket og gjort klar bøkene får du tilsendt en hentemelding. Bøkene kan hentes til bestemte tider ved hovedinngangen til kommunehuset. Det er dessverre ikke mange dagene vi klarer å tilby denne tjenesten, men vi gjør det vi kan for å bidra med lesestoff til påskeferien. Siste bestillingsfrist er mandag 6. april kl 10.00

Fylkesmannen foreslår å utvide Hanestadvola naturreservat i Rendalen og Stor-Elvdal kommuner. Høringsfristen er satt til 8. mai.

"Kommunene Folldal, Alvdal, Tolga, Tynset og Rendalen fattet 19. mars likelydende vedtak, gjeldende i sju dager fram til 26. mars, basert på smittevernlovens § 4.1 for å bremse spredning av Covid-19 inn til  kommunene. Alle deltakende kommuner har opplevd stor støtte for dette vedtaket fra privatpersoner og bedrifter. Vårt inntrykk er at forståelsen for smittesituasjonen er svært god og at mange gjør sitt ytterste for å hindre spredning av smitte.

Det er den 25. mars blitt enighet mellom disse kommunene om at vedtak fra 19. mars ikke forlenges. Det erstattes av en sterk oppfordring om at personer som kommer inn i kommunene fra et område utenfor Fjellregionen oppfordres til hjemmekarantene i 14 dager for å redusere faren for spredning av koronavirus.

Kommunene støtter regjeringa sitt mål i å utsette og stoppe videre spredning av Koronaviruset. Vi anmoder sterkt til at råd som er gitt til bedrifter og enkeltpersoner videreføres i tida framover for å hindre spredning av smitte. Det trengs ikke lenger å søke om dispensasjon, men alle kommunene i dette samarbeidet er behjelpelig med gode råd for smittevern til bedriftene"

Eventuelle spørsmål om pressemeldingen rettes til kommuneoverlege i Tynset Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng.

Her finner du oppdatert informasjon fra Rendalen kommune omkring koronavirussituasjonen:  Koronaviruset.

Her kommer en hilsen fra rådmann:  Til alle ansatte.  (PDF, 25 kB)

Olje- og energidepartementet (OED) har sammen med Norges vassdrags- og energidirektorat startet prosessen med endringer i konsesjonsprosessen for vindkraft på land. Rendalen kommune er engasjert i saken og har gitt et innspill som du kan lese her.

Vi ønsker svar fra næringslivet på en del spørsmål i f.b.m. koronavirussituasjonen.

I forbindelse med koronasituasjonen vi nå står i, har Rendalen formannskap fattet slikt vedtak i sitt møte 17.03.20, saksnr. 21/20:

Skriv fra kommunepsykologen.

Som du sikkert har sett har vi fått en nyansatt; nemlig chatboten Kommune-Kari.