Aktuelt

Det er nå vinterferie, og vi forventer en del tilreisende til regionen. Dette er i tråd med rådene som regjeringen gir. De som reiser hit er velkommen. Vi ønsker derfor å komme med noen gode råd for denne vinterferien slik at det skal bli tryggere for oss alle, vi drar dette lasset sammen.

Det er flat smittetrend i Norge, men vi må anta at en stadig større andel av smittetilfellene er varianter av koronaviruset som er mer smittsomme. Erfaringer fra andre steder er nettopp at smitteutbrudd går fortere enn før, og krever store tiltak for å stoppe. Det må vi prøve å unngå!

• Vi ønsker at besøkende til regionen har få nærkontakter i perioden før ferien, og tester seg før avreise.

• Til de som skal på hytter og til og andre overnattingsteder:

• Skal du på hytta skal du være frisk når du drar, er du i karantene skal du holde deg hjemme.

• Ta med reglene fra der du bor når du drar på ferie.

• Pass på å holde god avstand i fellesområder. Vi anbefaler munnbind der avstand ikke er mulig.

• Ta gjerne kontakt med, og bruk butikkene i Rendalen. Butikkene er behjelpelig med det meste. De tar imot bestillinger og pakker ferdig det du ønsker å handle, slik at du slipper å plukke varer selv. De besørger også levering dersom du ønsker det. Et godt smitteverntiltak er at bare en fra familien eller husstanden drar på butikken, og ikke hele familien.

Vi har kommet godt i gang med vaksineringen i regionen og det er gode data på at vaksinene virker som de skal. Vi ønsker så langt vi kan å unngå et smitteutbrudd. For mange vil det være ekstra ille å bli smittet nå, like før vaksinasjonen. Da risikerer vi også at vaksinasjonen kan bli forsinket og vanskeligere å gjennomføre.

Sist, men ikke minst, håper vi at alle får tid til å ta seg litt fri og komme seg litt ut i vår vakre natur. Det er lysere dager nå og sola har startet å varme litt mer.

Rendalen kommune ønsker alle god vinterferie!

Sosiale-kontakter_-sirkler-med-definisjoner (PDF, 192 kB)

Samfunnet har behov for at innbyggerne har en effektiv og sikker måte å dokumentere identiteten sin på. Nå har det kommet en ny versjon av passet og et nasjonalt ID-kort.

I RENDALEN BARNEHAGE HAR VI PLASS TIL ALLE!!

Arbeidet med fjerning av gammel tømmerforbygning og erstatning med stein startet opp denne uka. Arbeidet er berammet å være ferdigstilt innen 1. mai.

Kommunestyret vedtok ny trase for snøscooterled fra Vamfjellet til Engerdal kommunegrense. Dokumentene finner du her.

VEILEDER inntil 100 % vikariat søkes til Stor-Elvdal Rendalen Produkter AS, i perioden 6. april til 16. juli 2021. Hvis ønskelig kan stillingen tiltres så raskt som mulig. Se mer informasjon her

Forslag til reguleringsplan for Lysinga vannverk er nå ute til høring og offentlig ettersyn. Frist for å gi innspill er satt til 30. mars 2021.

Teater i Fjellregionen arrangerer gratis teaterkurs i vinterferien for ungdommer født mellom 2004 og 2007

Bibliotekene i Fjellregionen har god tradisjon for samarbeid og prosjektjobbing. Os, Folldal, Tynset, Tolga og Rendalen bibliotek har i år fått kr 90 000 fra Nasjonalbiblioteket til prosjektet "Ei bok for alle alltid" (foreløpig tittel).

Søknadsfrist til hovedopptak er 1 mars!