Opplevelser, aktiviteter og begivenheter

Du kan følge med i hva som skjer i Rendalen i kommunens aktivitetskalender, kommunens egen Facebookside, Opplev Rendalen eller i Det skjer i Rendalen.

Bjøntegaard Leirskole (Camp Bjøntegaard leirskole) ligger plassert på Hanestad vest i Rendalen kommune. Stedet er omkranset av naturskjønne omgivelser. På sommerleiren kan barna se fram til noen aktive dager med et stort antall spennende aktiviteter. Stedet kan også leies av grupper som ønsker opphold av ulik varighet, for eksempel konfirmasjonsleir, skoleavslutningsturer og firmaturer.

Geocatching. Rendalen kan skilte med Norges lengste powertrail med 1000 catcher. En fin familiehobby for deg som har GPS.

Fiskevollen er Norges største innlandsfiskevær - en skikkelig perle.

Lavsafari er en tur lagt opp som en 9,5 kilometer lang rundløype i vakkert og lettgått turterreng nær tregrensa.

Rendalen bygdemuseum er absolutt verdt et besøk sommerstid.

Rendalen bibliotek holder oppe hele året.

Rendalen fjellridning på Lia i Unset er et godt utgangspunkt for storslåtte naturopplevelser - her kan du sette deg på hesteryggen og ri inn i Rendalsfjellene.

Rendalen Guiding og Naturopplevelser AS kan gi deg et minne for livet.

Romenstad hytte- og gardsferie.

Stolpejakten startet sommeren 2017 med stort hell. Se også Facebook.

Storsjøsenteret ligger ved idylliske Storsjøen, og er en moderne drevet helårs campingplass med ulike aktiviteter

Venneforeningen M/S Storsjø har fått Storsjøbåten hjem til Rendalen igjen

Åkrådalen seter ligger ved foten av den mektige fjellformasjonen Sølen med utsyn mot sjø og fjell. Her tilbyr vertskapet både lokal mat, padling og turguiding. Se også Facebook for mer informasjon.

 

Se også hva vi har å by på av friluftsliv og severdigheter.

Rendalens rike byr på mange hemmeligheter. Se Rendalen naturligvis for flere tips.

Opplev Rendalen er et samarbeidsprosjekt mellom Rendalen kommune og alle aktører som tilbyr noe i kommunen, enten det er en butikk, overnatting eller opplevelser. Sammen skal vi skape en plattform så dere som er innbyggere eller besøkende kan finne all info om Rendalen samlet på ett sted. Her skal du finne de gode turtipsene, oversikt over arrangement og mye, mye mer. Nettside er under oppbygging, og i mellomtiden kan du følge oss på Facebook.

Se også egen side med info om vinterstengte/sommeråpne fjellveier i Rendalen.

Årlige begivenheter:

  • Familiedag og utdeling av Rendalsprisen, Rendalen kommunes ungdomsstipend og Vesleblakkenprisen arrangeres i juli ved Rendalen bygdemuseum. Bullspillet settes vanligvis opp annenhver sommer.
  • Femundløpet er et langdistanse hundeløp som arrangeres hvert år i februar. Villmarkssjekkpunkt Søvollen åpenbarer seg som et sårt pusterom for slitne kjørere og hunder. Se mer informasjon her.
  • Fiskefesten er en fiskekonkurranse i Mistra og Storsjøen som går av stabelen i juni hvert år. Se mer informasjon her.
  • Veidemannsfestivalen er en opplevelsesrik mat- og kulturfestival basert på veidemennenes tusenårige jakt- og fisketradisjoner. Se Facebook for mer informasjon.
  • Moraløpet blir arrangert i februar hvert år, mens Moratråkket arrangeres i juli. Se mer informasjon her.
  • Åkrestrømmen grendefestival, også kalt Rendalsdagene, arrangeres hvert år i midten av juli (uke 28). Se Facebook for mer informasjon.

Kontakt

Per Ivar Strømsmoen
Virksomhetsleder
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 990 99 724