Rendalen bibliotek

Biblioteket gir deg muligheter til å lese og låne bøker, lydbøker, aviser og tidsskrifter. Filmer og e-bøker har vi også. Alle; både barn, unge og voksne kan finne kunnskap og opplevelser hos oss.

 

Ikke gå glipp av Tona fra Hedmark med Bente Illevold og Anders Kregnes Hansen. Bli med på en reise i folkemusikk og visetradisjon på klassisk vis. Gratis inngang, kaffe og kake kr. 50,-. Rendalen bibliotek, 23. september kl. 19.30.

 

Torsdag den 31. oktober blir det gratis-foredrag med Johan Kaggestad i Åkrestua. Han har skrevet boka "Gå! Verdens beste mosjon".

Sommerlesavslutning. Alle som har deltatt på Sommerles er velkomne til avslutningsfest med Davido den 16. september i Åkrestua kl. 18.00. Her blir det trylleshow, premier og servering.  Foreldre må gjerne bli med! Se lenke lenger ned for mer informasjon om Sommerles.

Rendalen bibliotek

Låneregler

Det er gratis å låne på biblioteket.

Du kan låne fritt ved alle folkebibliotek og levere tilbake der det passer deg.

Du kan be om lån fra andre bibliotek dersom det biblioteket du besøker ikke har det materialet du er ute etter.

Vi forplikter oss til å følge de nye personvernreglene om innsamling og oppbevaring av personopplysninger.

Lånetider:

Bøker og lydbøker: 4 uker

Tidsskrifter: 2 uker

DVD og CD: 1 uke

Lån kan vanligvis fornyes. Det kan enten gjøres via MappaMi eller ved å ta kontakt med biblioteket.

Overskrider du lånetiden kan dette medføre gebyr. Bortkommet eller skadet materiale må erstattes.

Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett.

 

Lånekort:

Alle som har begynt på skolen kan få lånekort.

Alle som har fylt 15 år og har gyldig fødselsnummer kan få utstedt Nasjonalt lånekort som kan brukes i de fleste norske bibliotek. Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på kortet ditt. Ved tap av kort utstedes nytt.

Meld fra når du endrer navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse.

Åpningstider

Åpningstider

 

Ordinære åpningstider:

Mandag: 11.00-16.00

Tirsdag: 12.00-19.00

Onsdag: 12.00-19.00

Torsdag: 13.00-20.00

Fredag: 10.00-15.00

Om sommeren og i påskeferien er biblioteket vanligvis åpent kl. 11.00-15.00 hverdager, i jula holder vi åpent fra 10.00-14.00.

Se plakater eller Facebook for nærmere informasjon.

Du kan fortsatt levere inn bøker i bokkassa utenfor det tidligere biblioteket på Otnes.

Nyttige lenker og lesetips

Gode lesetips:

Nyttige lenker:

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:

Rendalen bibliotek

Hanestadveien 1

2484 Rendalen

rendalen.bibliotek@rendalen.kommune.no

Tlf. skranke: 474 84 039   

 

Biblioteksjef: Oddveig Kværnes Bakkom. Tlf: 990 99 723 oddveig.bakkom@rendalen.kommune.no

Sekretær: Larine E. Larsen. Tlf: 474 84 039 larine.larsen@rendalen.kommune.no

 

Du finner oss også på Facebook

Org.nr.: 940028515

Sommerles

BLI MED PÅ SOMMERENS KULESTE LESEKAMPANJE!

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1. til 7.klasse delta på Sommerles 2019.

(Barnehagebarn kan også delta, men skal ikke bruke nettversjonen. De kan i stedet levere lesekort som deles ut på biblioteket).  I 2018 registrerte over 70 leseglade unger fra Rendalen over 1000 leste bøker!

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv. For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du poeng. På Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. Det du leser trenger ikke være lånt på biblioteket. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både digitale troféer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

 

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en spennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut sommerles.no for mer info.

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesekort som du får på biblioteket.

 

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles. I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.

 

 • Etter hvert som du registrerer bøker får du premier.
 • Om du leser 5 bøker (eller mer!) blir du med i trekningen av et gavekort på 500 kroner
 • Alle deltagere får bli med på avslutningsfesten med Davido den 16. september i Åkrestua kl. 18.00. Her blir det trylleshow, premier og servering.  Foreldre må gjerne bli med!

   

  Gjør slik:

 • Fra 1. juni kan du registrere deg på sommerles.no via pc, nettbrett eller mobil. Mamma/pappa/foresatte må godkjenne brukeravtalen (godta brukeravtalen og legg igjen mailadresse). Du kan bruke samme brukernavn og passord som i fjor, men må vente til 1. juni. Du kan også tilbakestille passordet ditt om du har glemt det. Du vil få spørsmål om å legge inn lånenummeret ditt. Hvis du ikke har det, kan du bare skrive «O» i feltet. Har du problemer med å komme i gang, spør oss på biblioteket.
 • Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesekort. Da er det bare å komme innom biblioteket for å få hjelp til det. Du får premier på lik linje med alle andre.
 • Les, bli lest for eller lytt til så mange bøker du kan i løpet av konkurranseperioden. Er mamma eller pappa for travel for deg som ikke kan lese selv, spør en god venn, bestefar eller kanskje naboen? Du kan også høre på ei lydbok. Registrer bøkene og antall sider på sommerles.no og få poeng!
 • Få ekstrapoeng og kule trofeer ved å svare på ukas oppgave og ved å hente ukas kodeord på biblioteket.
 • Hent premiene dine på biblioteket. (Du vil få beskjed på sommerles.no om når underveis-premiene kan hentes, maks tre til hver.)
 • Vent i spenning på resultatet av årets konkurranse, kanskje vinner du et gavekort på 500 kr? Det trekker vi den 2. september.

   

 Ses på sommerles.no, da vel!

 

Åpningstider:

Mandag 11-16, tirsdag 12-19, onsdag 12-19, torsdag 13-20 og fredag 10-15.

Sommertider i skoleferien: Kl. 11.00-15.00 hver mandag til fredag.

Kontakt oss gjerne på tlf: 47484039       biblioteket@rendalen.kommune.no

Du treffer oss også på kommunens hjemmeside og Facebook.

Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer, ta turen innom sommerles.no for mer info!

 Kom gjerne innom oss på biblioteket om lurer på noe.

Lykke til!            Hilsen oss på biblioteket.

 

 

Brukerundersøkelse

Vi ønsker å bedre kvaliteten på våre bibliotektjenester

 Rendalen kommune gjennomfører med jevne mellomrom brukerundersøkelser som tar sikte på å måle hva brukerne av en tjeneste mener, og slike brukerundersøkelser er et redskap som både offentlig og privat sektor benytter seg av. Det er økt fokus på begreper som brukertilfredshet, kostnader, kvalitet, effektivitet og serviceinnstilling. Brukerundersøkelsen har blitt et viktig verktøy når offentlige virksomheter skal evaluere sine tjenester. 

Den siste undersøkelsen ble gjennomfør i juni/juli 2019 og her kan du se resultatene:

Skala 1-6

 

Rendalen

Gj.snitt i Norge

Service

5,8

5,5

Brukermedvirkning

5,5

5,0

Bibliotekets utlånstilbud/

utvalg

5,4

4,8

Bibliotekets lokaler

5,5

5,0

Tilgjengelighet

5,6

5,4

Informasjon

5,4

4,8

Helhetsvurdering

5,9

5,4

 

Noen tok seg også tid til å skrive kommentarer;

 • Et godt bibliotek med god service
 • Veldig bra med informasjon/reklame på Facebook
 • Veldig hyggelige og blide ansatte, gjør alt for å kunne hjelpe. Tusen takk!
 • Meget hjelpsomme, imøtekommende og trivelige ansatte på biblioteket i Rendalen! Er også fornøyd med at det er åpent ettermiddag tre dager i uka, det er kjempebra!
 • Veldig bra.
 • Noe av det deiligste er at det ikke ER utlåns-/innleverings-automater! En møter MENNESKER når en besøker biblioteket, både ansatte og besøkende. Imponerende ryddighet og utvalg og meget god service og rask på bestilte bøker.
 • Savner opplæringstilbud/kurs i nettbrett/pc-bruk for eldre
 • Brukte biblioteket oftere da det var på Otnes. Bruker det bare en gang i året nå pga. beliggenhet
 • Burde slutte med «sommeråpningstider». De som jobber dagtid, rekker ikke biblioteket.

 

TAKK TIL VÅRE BRUKERE SOM DELTOK I UNDERSØKELSEN!

For at lånerne skal ha et best mulig tilbud samarbeider vi med andre bibliotek og låner inn fagbøker, filmer, romaner og lydbøker.

På biblioteket kan du lese avisen, slå av en prat eller bruke en av våre PC-er. Biblioteket har gratis trådløst nettverk.

Søk i bibliotekets bok-, lydbok-, DVD- og CD-samlinger herMappaMi. Du kan også bestille og reservere bøker ved å logge inn ved hjelp av lånenummer og pinkode, eller registrere deg som ny bruker og bestille ny pin-kode og passord.

Bibliotekene i Alvdal, Folldal, Holtålen, Os, Rendalen, Røros, Tynset og Tolga har også sin egen blogg med kortreiste lesetips. De ansatte i de 8 bibliotekene vil gi deg en ny bokanbefaling hver uke. Det vil være både skjønn- og faglitteratur - gammelt og nytt i god blanding.

Nå kan du enkelt lese e-bøker fra biblioteket med appen eBokBib.

Du kan se gratis filmer med lånekort fra biblioteket på Filmbib.

Kan ikke du komme til biblioteket, kan bøkene komme til deg. Biblioteket har et tilbud til alle kommunens innbyggere, også dem som av helsemessige årsaker ikke kan oppsøke biblioteket selv. Boken kommer-tjenesten er gratis, og tilbudet gjelder for hjemmeboende eldre, langvarig syke, funksjonshemmede og institusjonsbeboere som ikke selv kan komme til biblioteket. Bøkene bringes hjem til deg, og hentes igjen annenhver måned.

I løpet av året har biblioteket forskjellige arrangement. Arrangementene annonseres på kommunens nettsider,  plakater, Facebook og i avisene.

Alt dette og mye mer kan du gjøre på biblioteket - helt GRATIS! 

Velkommen innom!

Kontakt

Oddveig K. Bakkom
Biblioteksjef
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 990 99 723
Larine Ester B Larsen
Sekretær biblioteket
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 489 95 910