Rendalen bibliotek

Biblioteket gir deg muligheter til å lese og låne bøker, lydbøker, filmer, aviser og tidsskrifter. Alle; både barn, unge og voksne kan finne kunnskap og opplevelser hos oss.

Søk i bibliotekets bok-, lydbok-, DVD- og CD-samlinger her: MappaMi. Her kan du fornye lån, bestille og reservere bøker ved å logge inn ved hjelp av lånenummer og pinkode, eller registrere deg som ny bruker og bestille ny pin-kode og passord.

For å begrense smittespredning er det viktig at du overholder disse reglene:

 • Kommer frisk. Har du symptomene eller kjenner noen som har symptomer må du bli hjemme.
 • Vasker hendene eller rengjør hendene med antibac før du går inn i biblioteket.
 • Hold avstand på 1 meter.

Du kan fortsatt benytte deg av vår takeaway-ordning.

Nå kan du se utstillingen «Fra korn til cash» på biblioteket. SpareBank1 Østlandet har i samarbeid med Anno museum laget en utstilling i forbindelse med 175-årsjubileet. Her kan du lære mer om vår egen og bankens historie, eller se igjen den gamle sparebøssa di!

Bull-aften på biblioteket den 18. januar er utsatt på ubestemt tid, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Sommerles

BLI MED PÅ SOMMERENS KULESTE LESEKAMPANJE!

  

 

 

 

 

SOMMERLES 2021:

Somerles 2021 er over for i år, men fra 1. juni 2022 er det på`n igjen! Her kan du lese mer om lesekampanjen:

Sommerles er for alle, og du konkurrerer først og fremst med deg selv. For hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du poeng. På Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg poeng. Det du leser trenger ikke være lånt på biblioteket. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både digitale troféer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en spennende fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut sommerles.no for mer info.

Barnehagebarn kan også delta, men skal ikke bruke nettversjonen. De kan i stedet levere lesekort som deles ut på biblioteket.  

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesekort som du får på biblioteket.

Til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles. I tillegg får barna som leser jevnlig i løpet av sommeren opprettholdt leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.

 

 • Etter hvert som du registrerer bøker får du premier.
 • Om du leser 5 bøker (eller mer!) blir du med i trekningen av et gavekort på 500 kroner
 • Gjør slik:
 • Fra 1. juni kan du registrere deg på sommerles.no via pc, nettbrett eller mobil. Mamma/pappa/foresatte må godkjenne brukeravtalen (godta brukeravtalen og legg igjen mailadresse). Du kan bruke samme brukernavn og passord som i fjor, men må vente til 1. juni. Du kan også tilbakestille passordet ditt om du har glemt det. Du vil få spørsmål om å legge inn lånenummeret ditt. Hvis du ikke har det, kan du bare skrive «O» i feltet. Har du problemer med å komme i gang, spør oss på biblioteket.
 • Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesekort. Da er det bare å komme innom biblioteket for å få hjelp til det. Du får premier på lik linje med alle andre.
 • Les, bli lest for eller lytt til så mange bøker du kan i løpet av konkurranseperioden. Er mamma eller pappa for travel for deg som ikke kan lese selv, spør en god venn, bestefar eller kanskje naboen? Du kan også høre på ei lydbok. Registrer bøkene og antall sider på sommerles.no og få poeng!
 • Få ekstrapoeng og kule trofeer ved å svare på ukas oppgave og ved å hente ukas kodeord på biblioteket.
 • Hent premiene dine på biblioteket. (Du vil få beskjed på sommerles.no om når underveis-premiene kan hentes, maks tre til hver.)
 • Vent i spenning på resultatet av årets konkurranse, kanskje vinner du et gavekort på 500 kr? 

   

  

Kontakt oss gjerne på tlf: 47484039       biblioteket@rendalen.kommune.no

Du treffer oss også på kommunens hjemmeside og Facebook.

Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer, ta turen innom sommerles.no for mer info!

 Kom gjerne innom oss på biblioteket om lurer på noe.

Lykke til!            Hilsen oss på biblioteket.

Låneregler og lånekort

Det er gratis å låne på biblioteket.

Du kan låne fritt ved alle folkebibliotek og levere tilbake der det passer deg.

Du kan be om lån fra andre bibliotek dersom det biblioteket du besøker ikke har det materialet du er ute etter.

Vi forplikter oss til å følge de nye personvernreglene om innsamling og oppbevaring av personopplysninger.

Lånetider:

Bøker og lydbøker: 4 uker

Tidsskrifter: 2 uker

DVD og CD: 1 uke

Lån kan vanligvis fornyes. Det kan enten gjøres via MappaMi eller ved å ta kontakt med biblioteket.

Overskrider du lånetiden kan dette medføre gebyr. Bortkommet eller skadet materiale må erstattes.

Brudd på låneregler kan medføre tap av lånerett.

 

Lånekort:

Alle som har begynt på skolen kan få lånekort.

Alle som har fylt 15 år og har gyldig fødselsnummer kan få utstedt Nasjonalt lånekort som kan brukes i de fleste norske bibliotek. Lånekortet er personlig og skal ikke overlates til andre. Du er ansvarlig for alt som lånes på kortet ditt. Ved tap av kort utstedes nytt. Du kan også ordne ditt eget lånekort her. 

Meld fra når du endrer navn, adresse, telefonnummer eller e-postadresse.

Digitale bibliotektilbud holder hjulene i gang

Digitale bibliotektilbud holder hjulene i gang!

I forbindelse med korona-krisen har det nasjonalt og lokalt blitt tilført store ressurser for å utvide og utvikle det digitale tilbudet, som er bedre og mer variert enn mange kanskje tror. Og selvfølgelig både kostnads- og smittefritt!

Gjør du en liten innsats for å sette deg inn i dette nå, får du et tilnærmet fullverdig bibliotektilbud hjemme i stua, og kunnskap du får nyte godt av også etter at korona-krisen er over.

Her følger en liten oversikt over de viktigste tilbudene:

Lån e-bøker og lydbøker i BookBites

BookBites er en app for mobile enheter for utlån av e-bøker og lydbøker, og lastes ned via App store eller Google Play. Her finner du et bredt og stadig voksende tilbud for alle aldre. Bøkene har raskere turnover, og her kan du også finne titler som ikke finnes i den fysiske samlingen på biblioteket. For å registrere deg trenger du e-postadresse, lånernummer og pin-kode. (Dette fås ved å kontakte ditt lokale bibliotek). Skoleelever kan også logge seg inn gjennom Feide. Alle bibliotekene i Innlandet og Trøndelag er nå BookBites-bibliotek!

 

 

Se norske dokumentarer og kortfilmer i Filmbib

Trenger du et lite avbrekk fra Netflix, tilbyr Filmbib.no flere hundre norske kort- og dokumentarfilmer. Her finnes noe for alle, i aldersspenn fra de aller minste til de godt voksne. Tjenesten er gratis tilgjengelig for deg med nasjonalt lånekort, og du trenger lånernummer og pin-kode for å logge inn.

 • https://filmbib.no

   

  Lag ditt eget, fullverdige Nasjonale lånekort digitalt

  Flere digitale tjenester er tilgjengelig bare for dem som har nasjonale lånekort. Disse kortene utstedes vanligvis av bibliotekene, men nå er det mulig å lage seg et digitalt nasjonalt lånekort helt selv! Dette gjør du via nettsida nb.bib.no, og tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID m.fl.). Har du nasjonalt lånekort fra før, kommer opplysningene dine opp når du forsøker å logge inn.

 • https://nb.bib.no/cgi-bin/m2

   

  Samlesider med digitale bibliotektjenester

  Synes du det er vanskelig å få den fulle oversikten over de digitale bibliotektilbudene? Fortvil ikke – oppsøk nettsida karanteket.no! Her er de digitale tilbudene fra norske bibliotek samlet på et sted. Også Innlandet fylkesbibliotek har laget ei samleside med digitale tjenester som det kan være verdt å sjekke ut.

 • https://karanteket.no
 • Innlandets side: https://spark.adobe.com/page/wQreh0BKnY3Qw/

   

  Følg biblioteket ditt på sosiale medier – og ta kontakt

  Vi oppfordrer alle til å følge sine respektive bibliotek på Facebook! Her legges det ut innhold, tips og nyheter fortløpende, og tilbud kan variere fra bibliotek til bibliotek. Kommer det nye tilbud, er det her du får vite det først! Facebook er for øvrig et overflødighetshorn av livestrømminger med barnetimer og foredrag for voksne, spesielt i regi av Litteraturhuset og Nasjonalbiblioteket.

   

  Facebook - https://www.facebook.com/rendalen.bibliotek/

   

   

   

Åpningstider

Åpningstider:

Mandag: 11.00-16.00

Tirsdag: 12.00-19.00

Onsdag: 12.00-19.00

Torsdag: 13.00-20.00

Fredag: 10.00-15.00

Det er også muligheter å lånebøker via vår Takeaway-ordning.

Om sommeren, i jule- og påskeferien er det andre åpningstider.

Se plakater eller Facebook for nærmere informasjon.

Du kan fortsatt levere inn bøker i bokkassa utenfor det tidligere biblioteket på Otnes.

Nyttige lenker og lesetips. Digitale løsninger

Gode lesetips:

Nyttige lenker:

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:

Rendalen bibliotek

Hanestadveien 1

2484 Rendalen

rendalen.bibliotek@rendalen.kommune.no

Tlf. skranke: 474 84 039   

 

Biblioteksjef: Oddveig Kværnes Bakkom. Tlf: 990 99 723 oddveig.bakkom@rendalen.kommune.no

Sekretær: Larine E. Larsen. Tlf: 489 95 910 larine.larsen@rendalen.kommune.no

 

Du finner oss også på Facebook

Org.nr.: 940028515

Brukerundersøkelse

Vi ønsker å bedre kvaliteten på våre bibliotektjenester

Rendalen kommune gjennomfører med jevne mellomrom brukerundersøkelser som tar sikte på å måle hva brukerne av en tjeneste mener, og slike brukerundersøkelser er et redskap som både offentlig og privat sektor benytter seg av. Det er økt fokus på begreper som brukertilfredshet, kostnader, kvalitet, effektivitet og serviceinnstilling. Brukerundersøkelsen har blitt et viktig verktøy når offentlige virksomheter skal evaluere sine tjenester.

Den siste undersøkelsen ble gjennomfør i 2021 og her kan du se resultatene:

Skala 1-6

 

Rendalen

Gj.snitt i Norge

Service

5,9

5,7

Brukermedvirkning

5,7

5,3

Bibliotekets utlånstilbud/

utvalg

5,7

5,1

Bibliotekets lokaler

5,7

4,8

Tilgjengelighet

5,8

4,8

Informasjon

5,8

5,2

Helhetsvurdering

5,9

5,6

Snitt totalt

5,8

5,2

Noen tok seg også tid til å skrive kommentarer;

 • Det beste biblioteket!
 • Kjempebra bibliotek med god kundehåndtering og service
 • Kvaliteten kan ikke bli bedre! Alt helt toppers!
 • Biblioteket er et fantastisk tilbud

 

TAKK TIL VÅRE BRUKERE SOM DELTOK I UNDERSØKELSEN!

 

Synes du det er vanskelig å holde oversikt over hva barna låner på biblioteket?

Med MappaMi har du full kontroll!

Mange foreldre ønsker oversikt over hva barna låner på biblioteket, og ved å bruke familiemappa får du oversikt over hele familiens lån. Her kan du enkelt se alt som dere har lånt, både på folkebiblioteket og skolebiblioteket. Du kan fornye lånene dersom ingen står på venteliste, og du kan søke i basen for å reservere bøker eller slette reserveringer.

Alle skoleelever og de fleste av dere foreldre er allerede registrert hos Rendalen bibliotek. Om du ikke er registrert kan du ordne dette gjennom Logg inn – Bli låner eller komme innom biblioteket.

 • Gå inn på Rendalen biblioteks hjemmeside og MappaMi.
 • Logg deg inn med barnets lånernummer og PIN-kode. Du får lånernummer og PIN-kode på biblioteket om du ikke har det fra før. Klikk på navnet (øverst til høyre på siden), gå så på Innstillinger. Nederst på siden legger du inn ditt eget lånenummer og send tillatelse:

Familiemappa - Deling av mine lån og bestillinger

Gi tillatelse til å se mine lån

 • Logg deg inn på din egen MappaMi. Gå på navnet ditt øverst til høyre – Innstillinger. Langt ned på siden vil du se «Lånere jeg har tilgang til». Klikk på «Slå på». Gå til Lånt og bestilt øverst på siden, og du har full oversikt over både dine egne og barnets lån.

Du kan også bruke appen Bibliofil for å få MappaMi på nettbrettet eller mobilen.

Er du usikker på hvilket bibliotek bøkene hører til?

Se stempel i bøkene eller på etikettene:

rbo = Folkebiblioteket på kommunehuset

rbf = Fagertun skole

rbb = Berger skole

rbba = Barnehagen (Boktrasbøker)

Velkommen innom, vi hjelper deg gjerne!

Rælingen bibliotek har laget en liten videosnutt for å vise hvordan du skal gjøre det, se her!

For at lånerne skal ha et best mulig tilbud samarbeider vi med andre bibliotek og låner inn fagbøker, filmer, romaner og lydbøker.

På biblioteket kan du lese avisen, slå av en prat eller bruke en av våre PC-er. Biblioteket har gratis trådløst nettverk.

Bibliotekene i Alvdal, Folldal, Holtålen, Os, Rendalen, Røros, Tynset og Tolga har også sin egen blogg med kortreiste lesetips. De ansatte i de 8 bibliotekene vil gi deg en ny bokanbefaling hver uke. Det vil være både skjønn- og faglitteratur - gammelt og nytt i god blanding.

Nå kan du enkelt lese e-bøker fra biblioteket med appen BookBites. Les mer om BookBites her

Du kan se gratis filmer med lånekort fra biblioteket på Filmbib

Kan ikke du komme til biblioteket, kan bøkene komme til deg. Biblioteket har et tilbud til alle kommunens innbyggere, også dem som av helsemessige årsaker ikke kan oppsøke biblioteket selv. Boken kommer-tjenesten er gratis, og tilbudet gjelder for hjemmeboende eldre, langvarig syke, funksjonshemmede og institusjonsbeboere som ikke selv kan komme til biblioteket. Bøkene bringes hjem til deg, og hentes igjen annenhver måned.

I løpet av året har biblioteket forskjellige arrangement. Arrangementene annonseres på kommunens nettsider,  plakater, Facebook, Instagram og i avisene.

Alt dette og mye mer kan du gjøre på biblioteket - helt GRATIS! 

Velkommen innom!

Kontakt

Oddveig K. Bakkom
Biblioteksjef
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 990 99 723
Larine Ester B Larsen
Sekretær biblioteket
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 489 95 910