Turmuligheter - opplev flott natur og de vakre Rendalsfjellene

I Rendalen, som er Sør-Norges største kommune i areal, kan du oppsøke stillheten og finne ro i overveldende, urørte naturområder. Over store deler av kommunen finnes det merkede turløyper og oppkjørte skispor. Ønsker du å gå dine egne veier, skal du vite at kommunen vår preges av rolig og vennlig turterreng i skog og fjell.

Foto: John Fiskvik

Turkart  

Rendalen kommune har i samarbeid med Nordeca utarbeidet et turkart for Rendalen. Kartet inngår i den nasjonale turkartserien og kan fås kjøpt ved henvendelse til kommunen og i lokale matbutikker og bensinstasjoner. I kartet er det markert milevis med turløyper og skiløyper som kjøres opp jevnlig vinterstid. Kartet gir også informasjon om ulike aktiviteter og overnattingssteder i kommunen. På baksiden er ulike temaer og nyttig informasjon fra kommunen beskrevet. Kartet er et godt verktøy for den som skal på tur i Rendalen.

 

Fotturer og skiturer 

Et godt utgangspunkt for å planlegge en tur ut i Rendalens vidstrakte og flotte natur er ut.no.  Her finner du informasjon om både merkede turløyper, ridestier, sykkelstier og topper du kan ta sikte på. Siden byr på mye ekstra informasjon, for eksempel kart og veibeskrivelser. For oppdatert info om skiløyper gå inn på www.skisporet.no,  Rendalen Løypelags egne hjemmesider  eller  Facebooksider.

 

Rendalen Idrettslag, Turgruppa 

Turgruppa arrangerer mange fellesturer og informerer om veien til diverse fjelltopper, sjøer, fossefall og buer i Rendalen. Hver sommer presenterer de en liste over årets "10 på topp" med beskrivelser, bilder og kart, samt fellesturer til noen av toppene slik at du kan gå med kjentfolk. Se deres hjemmeside og Facebook for mer informasjon. Turgruppa er med i DNT Nord-Østerdal.

 

Barnas Turlag tilbyr aktiviteter som lommelykttur, blåbærtur, fugletur, vinterleker og isfiske.

 

Pilegrimsleden 

Flere gamle pilegrimsleder går gjennom Rendalen, og en av dem er merket med det offisielle pilegrimsmerket. Denne leden kommer inn i Norge i Trysil og følger Trysilelva til Jordet, og derfra går den inn i det sørøstlige hjørnet av Rendalen. En annen pilegrimsløype kommer inn i kommunen fra Åmot og går langs vestsiden av Storsjøen. For mer informasjon og kart se http://pilegrimsleden.no/no/map/osterdalsleden samt turkartet.

Stolpejakten

Sommeren 2017 startet Stolpejakten i Rendalen med stort hell. Se også Facebook.

Lavsafari - en vandring blant ville vekster.

Lavsafari en tur lagt opp som en 9,5 kilometer lang rundløype i vakkert og lettgått turterreng nær tregrensa.

Åkrådalen seter

Ved foten av den mektige fjellformasjonen Sølen ligger Åkrådalen seter med sin flotte beliggenhet med utsyn mot sjø og fjell. Her tilbyr vertskapet både lokal mat, padling og turguiding. Se også Facebook for mer informasjon.

Moraløpet blir arrangert i februar hvert år, mens Moratråkket arrangeres i juli. Se mer informasjon her.

Storslagne fossefall 

Rendalen kan by på flere mektige fossefall. Nekfallet, som ligger mellom Unsetbrenna og Finstad, er Hedmarks høyeste fossefall med sine 90 meter. Tegningfallet er minst like spektakulært der det tilsynelatende fosser ut av bergveggen. Dit kommer du ved å kjøre over Glomma ved Hanestad og nordover gjennom Grøttinggrenda. Renåfallet er også verdt et besøk. Renåa renner gjennom frodig og trolsk skog og ovenfor den høyeste fossen finner du dype juv og jettegryter. Kjør inn første vei til venstre sør for Åkrestrømmen. Alle disse tre fossene er merket i turkartet.

Padlemuligheter

I kano eller kajakk kommer du tett på naturen, og naturen kommer tett på deg. Det er få ganger du kan oppleve stillheten like tydelig som når du padler nedover et vassdrag. Her ser du muligheter til å leie kano eller kajakk.

Guiding

Turfølge fra Rendalen naturligvis er lokalkjent og vet mye om stort og smått.