17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. På denne dagen i 1814 ble Norges Grunnlov datert og undertegnet av presidentskapet i Riksforsamlingen på Eidsvoll. 

Fra 1947 ble 17. mai en offisiell flaggdag og offentlig høytidsdag i Norge.


 

2020

Grunnlovsdagen i år blir ganske annerledes enn vi er vant med, og hva vi noensinne har opplevd! Vi følger nasjonale smittevernregler som også må være gjeldende på denne dagen. Derfor må vi unngå ansamlinger av folk. Rendalen musikkorps spiller for oss slik vi er vant med, men dette bør sees og oppleves digitalt. Rendalen kommune vil direktesende nedenstående program over facebook og hjemmeside. Ordfører spanderer iskrem på alle barna i Rendalen, og vil kjøre rundt til alle grender sammen med varaordfører i sin "isbil". Hipp, hipp hurra!

OTNES

10.30-11.00: Oppstilling Rendalen musikkorps ovenfor Ytre Rendal kirke. Korpsmusikk og bekransing av bautaer. Korpset marsjerer på trommemarsj til Rendalen sjukehjem.

11.20-11.40: Korpsmusikk ved Rendalen sjukehjem på nordsiden. Blomsteroverrekkelse til en beboer v/ordfører og varaordfører.

 

BERGSET

12.40-13.00: Bauta v/Rendalen kommunehus (BAS): Korpsmusikk og bekransing av bautaer v/ordfører og varaordfører.

13:00: Nasjonal oppfordring om å gå ut og synge «Ja vi elsker». Rendalen musikkorps spiller.

13.10: Tale for dagen v/ordfører

13.30 - og utover ettermiddagen: Ordfører og varaordfører kjører ut iskrem til barna som må være hjemme på 17. mai i Rendalen! Kjørerute gjennom grendene i Rendalen kommer snart.

 

Denne 17.mai-feiringen blir ikke som vi er vant til, men heldigvis kan vi glede oss over disse flotte tegningene vi har fått fra barna i Rendalen. Tusen takk til Rendalen barnehage avd. Åkrestrømmen og Bergset, og 1.- 4. trinn ved Fagertun og Berger skole. Tegningene vil henge til utstilling i biblioteksvinduene 17. mai-helga.   Se tegningene på kommunens Facebookside her. 
 

VI HÅPER MANGE VIL FØLGE DIREKTESENDINGENE OVER FACEBOOK OG HJEMMESIDE TIL RENDALEN KOMMUNE!

 

2021

Planlagt program for grunnlovsdagen 2021 utgår pga koronapandemien. Det blir ingen sending med korpsmusikk på kommunens kanaler. Tale for dagen vil bli sendt kl. 12.30. 


 

Kontakt

Per Ivar Strømsmoen
Virksomhetsleder
E-post
Telefon 62 46 85 00
Mobil 99 09 97 24