Fakta om vakre Rendalen

Innbyggerne i Rendalen har det romslig rundt seg.  Det er trygt og godt å vokse opp og bo i Rendalen. Rendalen er den største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvadratkilometer. Her er det nok av vakre fjell, dype skoger og forlokkende vann.  Rendalen har også et rikt kulturliv; der musikken står høyt og sommeren er spekket med arrangement for noen og enhver.

Foto toppbilde: John Fiskvik

 

Utmarka i kommunen brukes aktivt av både lokalbefolkning og tilreisende, og det er usedvanlig rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv.

 

Rendalen (kommunenummer 3424) ligger i Innlandet fylke (tidligere Hedmark) og er en del av Nord-Østerdal, også kalt Fjellregionen.

Rendalen kommune grenser i nordvest mot Alvdal og Tynset, i nord mot Tolga, i øst mot Engerdal,  i sør mot Trysil og Åmot, og i vest mot Stor-Elvdal.

Kommuneadministrasjonen er delt i to: Helse- og omsorgssenteret ligger på Otnes mens resten av kommuneadministrasjonen befinner seg 15 km lengre nord, i Øvre Rendal.  Det tredje tettstedet i kommunen er Åkrestrømmen.  Rendalen kommune er en stor hyttekommune med 2527 fritidsboliger; den 3. største hyttekommunen i Hedmark.

Fakta om Rendalen

Velkommen til vakre Rendalen
Vi vil ønske deg velkommen til vårt rike. Vi er ikke mange i Rendalen, men vi har mye storslagent å by deg. De dype skogene brer seg i alle himmelretninger. I nord kløyver Jutulhogget, Nord-Europas nest største canyon, seg ned i fjellet; i øst ruver det mektige Sølenmassivet. Den fire mil lange Storsjøen finner du sør i Rendalen, mens Glomma renner gjennom kommunen i vest.  Elva Rena renner gjennom Rendalen.

 

Det sies at Rendalen er en av Norges vakreste og best bevarte hemmeligheter. Vi vil gjerne innvie deg i hemmeligheten vår og håper at du vil finne glede i det vi har å by på.

 

Rendalen (kommunenummer 3424) ligger i Innlandet fylke (tidligere Hedmark) og er en del av Nord-Østerdal, også kalt Fjellregionen.

Kommunekart - Klikk for stort bilde

 

 

Se mer her: 

 

Klikk for stort bildeHarrvika 07.05.18. Foto: Grete Nordengen

Kontakt oss
Turistinformasjon
Severdigheter
Vi har 2 svømmehaller!
Besøk vårt flotte bibliotek
Kommuneblomst

Kommunestyret har valgt den vakre multeblomsten som Rendalens kommuneblomst. 

 

Verdt å se

Nord-Europas nest største canyon; Jutulhogget med mektig og mystisk landskap ligger i kommunenDet samme gjør Norges største innlandsfiskevær; den idylliske Fiskevollen ved Sølensjøen.  Ellers er vakre Rendalen Bygdemuseum et aktivt kultursenter.  Der ligger bl.a. Bull-muséet, som var dikteren Jacob Breda Bulls barndomshjem. Alle har vel hørt om Vesleblakken?  Muséet har også ei enestående trekkspillsamling.

 

Se mer her:  Severdigheter i Rendalen.

Klikk for stort bildeSølen (foto John Fiskvik)

Oppvekst

Rendalen har to grunnskoler; Berger skole i Øvre Rendal (1.-7. klasse) og Fagertun skole i Åkre (1.-10. klasse).  Det er videregående skoler i Koppang og Tynset. Kommunen har egen kulturskole.  Rendalen barnehage er kommunal, og har avdelinger i Åkrestrømmen og Bergset. 

 

Oppvekst.

Næringsveier

Rendalen er en skogkommune.  Tidligere ga skogen arbeid til svært mange, men den tiden er forbi. Hogstmaskiner og annen moderne teknikk har tatt over for skogsarbeideren.  Men likevel er skogbruket fortsatt viktig, sammen med jordbruk, reiseliv og noe industri.

 

Næring, landbruk og naturforvaltning.

Jakt og fiske - og musikk!

Utmarka i Rendalen brukes mye både av Rendalens innbyggere og andre, og det er usedvanlig rike muligheter for jakt, fiske og friluftsliv.  En annen fritidssyssel som opptar mange er musikk - Rendalen har blant annet sitt eget symfoniorkester!

 

Rendalens kommunevåpen
Visjon, verdier og hovedmål
  • Visjon:

          Med røtter fra fortiden og vilje til vekst for framtiden.

  • Verdier:

         Åpenhet, raushet og engasjement (ÅRE).

  • Hovedmål:
  • Vi skal være en attraktiv kommune for bosetting og næringsliv.
  • Vi skal ta vare på og videreutvikle natur- og kulturverdiene på en bærekraftig måte.
  • Vi skal aktivt jobbe for å bedre og utvikle samhandlingskulturen i Rendalssamfunnet. 
  • Vi skal vise vilje til nytenking og bli bedre på å heie fram de som satser aktivt innen ulike næringer.
Tips til deg som vil vite mer om hva du kan se og oppleve i vakre Rendalen
Vi har noen tips til deg som vil vite mer om hva du kan se og oppleve i vakre Rendalen:

Klikk for stort bilde