Råd for eldre og funksjonshemmede

Fra 30. juni 2016 ble eldrerådet og rådet for likestilling for funksjonshemmede slått sammen til ett råd; Råd for eldre og funksjonshemmede (REF).

Medlemmer av REF - Klikk for stort bildeMedlemmer av REF

Råd for eldre og funksjonshemmede

Eldrerådet

Eldrerådet er et lovpålagt organ.  I tillegg er det kommunens bindeledd mellom de eldre og det politiske miljøet. Formålet med lov om kommunale eldreråd er å sikre eldre innvirkning i saker som gjelder levekårene for eldre.  Hovedformålet med loven er at eldrerådet skal behandle forskjellige overordnede planer og vedtak.  Eldrerådet er ikke tenkt å skulle behandle saker som gjelder enkeltpersoner.  Eldrerådet skal kun være et rådgivende organ for kommunen.  Det skal kun uttale seg om alle saker som angår eldre i kommunen, altså saker som gjelder levekårene for de eldre i Rendalen. Kommunen har plikt til å forelegge eldrerådet alle saker som gjelder eldre. Eldrerådet kan selv ta opp saker som vedkommer eldre i kommunen.

Rådet for likestilling for funksjonshemmede

Rådet for likestilling for funksjonshemmede er et lovpålagt organ for mennesker med nedsatt  funksjonsevne.  I tillegg er det kommunens bindeledd mellom mennesker med nedsatt funksjonsevne og det politiske miljøet.

Sekretariat for Råd for eldre og funksjonshemmede

Møtedokumenter Råd for eldre og funksjonshemmede

Møteprotokoller