Viltulykker

Snøfall i kombinasjon med kaldt vær har ført til at store mengder hjortevilt, i hovedsak elg, har trukket ned i dalbunnen. Det er derfor stor elgfare på veiene i begge dalførene.

Vi ber om at alle kjører hensynsfullt og er særlig obs på vilt i, og i nærheten av, veibanen. Kommunen har lagt ut gule infobånd om viltulykker i butikker og på bensinstasjoner som folk kan ta med seg. Ved viltulykke bes det om at du ringer politiet på tlf. 02800 og gir best mulig stedsangivelse og informasjon rundt situasjonen. Ulykkesplassen må merkes med de gule infobåndene eller annet synlig objekt som refleksvest eller lignende. Kommunens fallviltmannskap blir kalt ut av politiet for å håndtere situasjonen. Det er derfor svært viktig med presis stedsangivelse og god merking på ulykkesstedet.

Foto: Øyvind Fredriksson

Øyvind Fredriksson