Ny legevaktordning for Sjølisand

Endring av legevakt for innbyggere på Sjølisand.

Rendalen kommune har i mange år hatt et samarbeid med Åmot kommune om legevaktstjenester for innbyggerne på Sjølisand. Åmot komme har nå sagt opp denne avtalen med virkning fra 29. november 2018, da legevakten i Åmot blir flyttet til Elverum, og det inngås et nytt samarbeid der.

Ettersom denne avtalen blir sagt opp, er det naturlig at innbyggerne på Sjølisand blir omfattet av det legevaktsamarbeidet Rendalen kommune allerede har, der legevakten fysisk er plassert på Tynset.  Denne legevakten er et samarbeid mellom kommunene Folldal, Alvdal, Rendalen, Tolga og Tynset (også benevnt som FARTT-kommunene), og betjenes av leger fra nevnte kommuner.  Vi innser at dette medfører lengre reisevei til legevakten, noe som er beklagelig, men ved denne endringen er dette dessverre uunngåelig.

Ved behov for legevakt skal det nasjonale nummeret 116117 benyttes.  Dette skal i utgangspunktet medføre at innringer kommer til legevakten på Tynset. Men det kan være at man også havner hos legevakten på Elverum, og da kan man be om å bli satt over til legevakten på Tynset.  Be da om en prioritert linje. Alternativet er å ringe legevakten på Tynset direkte på telefon 62 48 33 00

Rendalen kommunes vakre kommunevåpen - Klikk for stort bilde

Geir Arne Nordfjord