75 år etter: Markering av fallskjermslippet 23. februar 1945

søndag 23. februar 2020, 12.30 - 14.30

Informasjon

I år er det 75 år siden frigjøringen etter 2. verdenskrig, og som ett av flere arrangement i jubileumsåret arrangeres det søndag 23. februar en markering av fallskjermslippet 23. februar 1945 hvor 77 kolli og seks mann ble droppet på Gråsjøen i Stor-Elvdal. Mye av overflyvningen og luftaktiviteten vil foregå over Rendalens grunn, og således også være synlig fra Glåmdalsføret i Rendalen.

Som ledd i frigjøringsjubiléet vil det bli nytt fallskjermdropp fra Forsvarets spesialkommando (FSK) på Rena, fra Luftforsvarets Herculesfly, i det samme området nøyaktig 75 år etter.  Det vil bli tilrettelagt så publikum kan bivåne det hele fra utsiktsplassen øverst i Gråsjøen hyttefelt, og innsatsstyrke Grebe i HV05 vil stille med et geværlag som bistår praktisk ved behov.  Arrangørene stiller med bål og varme griller, og har med pølser til selvgrilling.  Publikum oppfordres til å ta med varm drikke, god nistepakke og ellers utstyre seg med varme klær tilpasset det norske vinterfjellet.

 

Program for dagen:

Kl. 12.30:   ​Stor-Elvdals ordfører Even Moen ønsker velkommen og orienterer om dagens program og bakgrunnen for markeringen. Varme griller og bål nær parkeringsplassen.

Kl. 13.00:   Luftforsvarets Herculesfly dukker opp og slipper 6-8 fallskjermhoppere med oppakning på Gråsjøen.

Kl. 13.10:   Flyet vinner høyde og slipper så tandemhoppere ved parkeringsplassen.           

Kl. 13.30:   Forsvaret avduker minnetavle over innsatsen til GREBE.

 

Mer om dette her:

http://www.sollia.net/nytt-fra-bygd-og-fjell/markering-75-ar-etter

 

Klikk for stort bildeFallskjermdropp fra Hercules Luftforsvaret. Peder Torp Mathisen, Forsvaret   

 

 

 

Sted

Gråsjøen (Stor-Elvdal)
 

Kontakt

Legg til hendelsen i din kalender