Turistinformasjon

 

solenhestVi vil ønske deg velkommen til vårt rike. Vi er ikke mange i Rendalen, men vi har mye storslagent å by deg. De dype skogene brer seg i alle himmelretninger. I nord kløyver Jutulhogget, Nord-Europas nest største canyon, seg ned i fjellet; i øst ruver det mektige Sølenmassivet. Den fire mil lange Storsjøen finner du sør i Rendalen, mens Glomma renner gjennom kommunen i vest.

 

Det sies at Rendalen er en av Norges vakreste og best bevarte hemmeligheter. Vi vil gjerne innvie deg i hemmeligheten vår og håper at du vil finne glede i det vi har å by på.

 

Har du spørsmål, ta kontakt med ekspedisjonen i kommunehuset på tlf: 62 46 85 00 eller epost postmottak@rendalen.kommune.no

Vinterstengte veier 

Flere av fjellveiene i Rendalen er stengt på vinteren. Her kan du lese om når de vanligvis åpner for sommersesongen: Vinterstengte veier. Der legges det også inn datoer for når veiene har åpnet hvert enkelt år.

severdigheter280

friluftsliv280

 

 

 

 

 

 

kultur280

aktiviteter300

 

overnatting280

 

handel280

Nyheter
fjelltur

Hvis du tilbringer sommeren i Rendalen og vil oppleve naturen her er turkartet vårt perfekt som «guide».

 

Rendalen kommune laget i samarbeid med Nordeca i 2011 nytt turkart for kommunen. På turkartet finner man turstier, skiløyper, åpne buer, gapahuker, leiebuer og en rekke annen informasjon som er nyttig om man besøker kommunen eller er fastboende.

14.07.2015
Vesleblakken

For 19. gang deles Vesleblakkenprisen ut. Stiftelsen Rettferd for taperne og deres viktige arbeid var juryens klare valg for årets tildeling som vil foregå i Rendalen bygdemuseum, Bull-museet, den 12. juli.  Les pressemeldingen her.

02.07.2015
seter Misterdalen Julie Rikke

Nå er også Finndalsveien opp til Bergsetvollen åpen.  Strekningen Bergsetvollen-Klettvollen vil bli åpnet i slutten av uke 25.  Vi har tidligere fått beskjed fra Søndre Sølendalsvei (Veslesetra-Fiskevollen) om at denne veien er åpnet.  Når det gjelder Nordre Sølendalsvei åpner denne fredag 12.06. kl. 16.00. Vangvollsveien åpnes også fredag 12. juni.  Inn til Spekedalen åpnes veien ca. 20. juni. Veien til Nekkjølen er åpen!  Gå inn i denne lenken så får du opp et skjema med veioversikt

 

18.06.2015
Ulvemerking-vinter-2008_large

Etter at ulv i Julussareviret nå er radiomerket, vil det bli vargweb med fortløpende informasjon om de radiomerkede ulvenes forflytninger under og før høstens elgjakt. Mere informasjon får du ved å klikke deg videre her

20.08.2014
biler og vei

Fredag formiddag åpner Spekedalsveien inn til Nekkjølen. Veien videre til Joten og Spekedalen holdes foreløpig stengt. Se her for en oversikt over når de ulike veiene åpnes: Vinterstengte veier

 

04.06.2014
Fisk

Det er store muligheter for variert fiske i Rendalen. Man kan dregge etter storørreten på Storsjøen, fiske i den sagnomsuste Mistra som Nansen beskrev som landets beste ørretelv, fiske ørret og harr med flue i Unsetåa eller villmarksfiske i Sølna og Sølensjøen for å nevne noe.

 

30.05.2014
Lege med stetoskop

Fra 01. januar 2014 blir Rendalen med i Nord - Østerdal legevakt på Tynset. Telefonnummeret til legevakten er som før; 62 48 22 11. Mere informasjon finner du her)

30.12.2013
Hytte ved Mefurua, Pannhuset

Rendalen Kommuneskoger KF tilbyr hytter på åremålsleie både på Mefurua og i Sølnroa. Begge områdene har flott beliggenhet ved Sølensjøen, med gode fiskemuligheter.

 

16.04.2013
ContainerFIAS

FIAS har nå lansert et bedre sorteringstilbud for hyttefolk i Fjellregionen.   Pressemelding - bedre sorteringstilbud for hytter

27.09.2012