Fakta om Rendalen

Jutulhogget, Nord- Europas største canyon

Rendølene har det romslig rundt seg - Rendalen er den største landkommunen i Sør-Norge med sine 3178 kvkm. Her er det nok av fjell og skog og vatn!

Rendalen ligger i Hedmark fylke og er en del av Nord-Østerdal, også kalt Fjellregionen.

 

Rendalens kommuneblomst; multeblomsten. Foto: Per Olav MathiesenKommuneadministrasjonen er delt i to - helse- og sosialsenteret ligger på Otnes, mens resten av kommuneadministrasjonen befinner seg 15 km lengre nord, i Øvre Rendal. Det tredje tettstedet i kommunen er Åkrestrømmen. Rendalen kommune har ca. 1900 innbyggere.

 

Kommuneblomst 

Kommunestyret har valgt multeblomsten som Rendalens kommuneblomst. 

 

Skole og barnehage
Rendalen har to grunnskoler, Berger skole i Øvre Rendal (1. - 7. klasse) og Fagertun skole på Åkre (1.-10. klasse). Det er videregående skoler på Koppang og Tynset. Kommunen har egen kulturskole. Rendalen barnehage er kommunal og har avdelinger på Åkrestrømmen og Bergset.  Det er i tillegg en privat barnehage på Hornset.

 

Næringsveier
Rendalen er en skogkommune. Tidligere ga skogen arbeid til svært mange, men den tida er forbi. Hogstmaskiner og annen moderne teknikk har tatt over for skogsarbeideren. Men likevel er skogbruket fortsatt viktig, sammen med jordbruk, reiseliv og noe industri.

 

Verdt å se
Nord-Europas nest største canyon, Jutulhogget, ligger i kommunen. Det samme gjør Norges eneste innlandsfiskevær, Fiskevollen ved Sølensjøen. Ellers er Rendalen Bygdemuseum et aktivt kultursenter.  Der ligger blant annet Bull-muséet, som var dikteren Jacob Breda Bulls barndomshjem.  Museet har også ei enestående trekkspillsamling.

 

Jakt og fiske - og musikk!
Utmarka i Rendalen brukes mye både av rendøler og andre, og det er usedvanlig rike muligheter for jakt og fiske og friluftsliv. En annen fritidssyssel som opptar mange er musikk - Rendalen har blant annet sitt eget symfoniorkester!

Nyheter
Norkring logo

Norkring er Norges største leverandør av kringkastingstjenester og medianettløsninger og eier de fleste senderinstallasjonene i Norge. De ønsker å informere om fare for isnedfall fra sine stasjonsanlegg.

20.02.2015
Enebolig i Holmegga

Moderne enebolig i det nye boligfeltet Holmegga er nå lagt ut for salg. Boligen er bygget som visningshus, har flott utsikt, en spennende utforming og arkitektur, og har bl.a. 4 soverom og 2 bad. Se salgsoppgave og på finn.no

 

05.09.2014
Ulvemerking-vinter-2008_large

Etter at ulv i Julussareviret nå er radiomerket, vil det bli vargweb med fortløpende informasjon om de radiomerkede ulvenes forflytninger under og før høstens elgjakt. Mere informasjon får du ved å klikke deg videre her

20.08.2014
Tog1_170514

Den kommunale 17. mai komiteen ønsker med dette å sende en takk til alle små og store som på sin måte var med på å bidro til at vi fikk et samlende og svært vellykket 17. mai arrangement! Gjetninger går på at det var minst 700 samlet til tog og seremoni ved bauta utenfor Bergset Aktivitetssenter.

19.05.2014
taxi

"Trygt hjem for 75" er et tilbud til ungdom i Hedmark om trafikksikker, rimelig transport hjem fra fest; både i helgene, i forbindelse med høytider og fra spesielle ungdomsarrangement.

 

20.06.2013
Tannlege

Forbrukerrådet lanserte nylig www.hvakostertannlegen.no, på oppdrag fra helsemyndighetene. Nettstedet gir forbrukerne prisoversikt over de mest vanlige tannbehandlinger i  landet, både offentlige og private. I tillegg til generell informasjon om klagerettigheter, klageinstanser og forbrukerrettet tannhelse.


13.05.2013
Kommunekartapp

Geodatasamarbeidet i Nord-Østerdal (NØGIS) har anskaffet kommunekart-app som er tilgjengelig for alle kommunene i Nord-Østerdalen. Nå får du tilgang til grunnkart, eiendomskart, flyfoto og planer direkte på din smarttelefon og nettbrett – gratis

Nedlastningsinformasjon 

10.05.2013
digital radio

Radioens framtid er digital. FM-nettet har begrenset plass. Stortinget har derfor vedtatt en overgang til digital radiokringkasting. Det er planlagt slukking av FM-båndet i 2017, med unntak for mindre lokalradiostasjoner. Dette vil berøre store deler av Norges befolkning, mange er klar over teknologiskiftet- men det er også en fjerdedel som ikke kjenner til teknologiskiftet. Brosjyre fra Medietilsynet

05.03.2013