Har din familie plass til én til?

røde og hvite hjerter

Mange barn utsettes dessverre for omsorgssvikt, og trenger et nytt hjem.  I Barneverntjenesten i Nord-Østerdal er det 8 barn som venter på et nytt hjem.  Fosterbarn er som alle andre barn; forskjellige.  Felles for alle er behovet for voksne som kan gi trygghet, omsorg og kjærlighet.

 

Vi søker etter: 

 

Familier som er tålmodige, aktive og tolerante. Dere må kunne fokusere på å skape relasjoner, trygghet og ro. Dere bør være gode på rammer og struktur, samtidig som dere må være fleksible. Vi leter etter familier som har en faglig eller erfaringsmessig bakgrunn som gjør at dere best mulig kan forstå disse barnas atferd og hva det er uttrykk for. Dere må kunne møte dem emosjonelt og hjelpe de til å lære nye strategier for å uttrykke sine følelser, slik at de kan få en positiv utvikling.

 

En av dere må kanskje helt eller delvis ut av annen jobb så lenge barnet har behov for det. Denne ordningen kan også deles mellom fosterforeldrene. Vi ønsker fosterforeldre som bor i Nord-Østerdalen. Det vil bli etablert et godt støtteapparat rundt fosterhjemmet.

 

Vi tilbyr: 

 

-          Lønn etter kommunens sentralforbund sine satser

-          Utgiftsdekning etter kommunens sentralforbund sine satser

-          Kurs og opplæring

-          Tett oppfølging fra barneverntjenesten

-          Faglig veiledning

-          Avlastning ved behov

 

Er dette noe for deg/dere, eller vet dere om noen som har gått med tanker om å bli fosterhjem, så ta kontakt!

 

Vil dere vite mer: 

 

Vennligst ta kontakt med leder for barneverntjenesten Linda Granrud eller nestleder Marianne Øverhaug, tlf. 479 76 780

 

Publisert av: Eva P. Lillemo
31.10.2014